V jedné místnosti můžete pozorovat, jak mladí lidé hrají ruletu. Jedná se o metaforu ke zkušenostem syrských běženců, kteří uprchli z válkou rozervaného státu a podnikli život ohrožující cestu do Evropy. V dalších místnostech můžete zhlédnout snímky odkrývající realitu současné „černé Ameriky“ i důsledky postkolonialismu.

Každá místnost vám nabídne neotřelý pohled na nejrůznější společenské problémy. Neočekávejte, že videa na sebe navazují. Každá místnost má svého tvůrce, který po svém znázornil dané téma. Zatímco video u uprchlictví má méně než 8 minut, příběh kluka navracejícího se z války z Afghánistanu má 40 minut. Nejdelší video je pak hudebním klipem, který mapuje propojování dvou kultur v průběhu časů. Jeho smyčka trvá 6 hodin.

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka výstavy Eva Fornálová

Jedna návštěva nestačí

„Předpokládám, že tato výstava pro vás bude problematická svou délkou,“ řekl při vernisáži kurátor Petr Nedoma, který doporučuje navštívit výstavu několikrát, abyste si z ní odnesli co nejvíce.

Výstavu si navíc můžete užít bez bolavých nohou. V místnostech totiž objevíte i gauče, abyste u sledování delších projekcí mohli pohodlně odpočívat.

Kdy? Od 19. ledna do 18. března
Kde? Galerie Rudolfinum
Vstupné? 120 korun

Fotogalerie
27 fotografií