„Šla jsem včera po práci brzy spát, tak jsem to nevěděla, koukám tu jak blázen. Jdu pěšky, co mi zbyde,“ říká padesátiletá žena, která jezdí z Holešovic přes Libeňský most pravidelně. Dnes se tudy ale tramvají ani autobusem nedostane, a tak místo dlouhé objížďky volí tu nejjednodušší variantu – vydá se na Palmovku pěšky. 

Stejně jako desítky dalších lidí, kteří po mostě proudí oběma směry. Někteří jsou dobře informovaní a přes most se vydávají rovnou, jiné čeká nemilé překvapení, a tak využívají služeb informátora, kterého na místo vyslal Dopravní podnik, aby nedorozuměním předcházel a cestující správně navedl. Ten pendluje mezi tramvajovými zastávkami Maniny v obou směrech, a ať dělá, co dělá, místy se přesto ozývá klení a kritické výroky na adresu magistrátu. Podobný obrázek je vidět i z druhé strany mostu, z Libně.

VIDEO: Podívejte se, jak to vypadá u Libeňského mostu z holešovické strany:

Video
Video se připravuje ...

Uzavírka Libeňského mostu Daniel Vitouš

Trable ale nemají jen lidé cestující městskou hromadnou dopravou. Zmatení jsou také řidiči, zejména z libeňské strany. Suverénně se vydávají na nájezd na most, tam je ale hlídkující strážníci posílají zpět. 

Objízdné trasy

Linky 1 a 25 jsou od pátečního dne odkloněny přes Karlín, linky číslo 6 a 14 jezdí dolními Holešovicemi a navazují na ně další objízdné trasy na Špejchar. Linka číslo 14 je ukončena na Výstavišti, sdělil Blesk.cz Jiří Vodrážka, vedoucí odboru organizace provozu pražského dopravního podniku.

Podívejte se, kudy vedou objízdné trasy po uzavírce Libeňského mostu:

Libeňský most v noci uzavřou, podívejte se, kudy povede MHD.
Autor: Hlavní město Praha
Objížďku musejí využít i řidiči automobilů. „Automobilová doprava bude vedena objízdnými trasami po mostě Barikádníků, dále pak Povltavskou ulicí. Řidiči také budou moci projet na Prahu 8 Rohanským nábřežím a poté dále přes Hlávkův most,“ řekla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Libeňský most nechala Praha až do odvolání uzavřít pro autobusy a tramvaje 19. ledna v jednu hodinu v noci. Důvodem je jeho havarijní stav. Otevřen bude nejdříve za tři týdny, s tím ale zástupci města nepočítají. 

Fotogalerie
47 fotografií