Výstava odkrývá jedenáct realizací architektonického ateliéru Projektil33, který dostala do povědomí například práce na Národní technické knihovně v pražských Dejvicích, Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové i práce na ekocentru Sluňákov. 

Přední čeští fotografové a výtvarníci tak každý projekt, každou budovu zobrazili po svém. Můžete tady vidět 3D model, fotografickou koláž, malbu, kresbu i promítání videí na zeď. 
Video
Video se připravuje ...

Úvodní slovo kurátora výstavy Projektil33 Eva Fornálová

Kaple v DOXu

Právě v zadní části výstavy objevíte kapli s fascinující projekcí, kterou vytvořil Václav Jirásek. „Václav Jirásek dokumentoval barokní kostel v Chrudimi, který Projektil rekonstruoval,“ představoval nevšední pojetí kurátor výstavy Michal Nanoru. 

Během chorálu, který doprovází video, můžete vidět, jak se ve zpomaleném záběru točí ženy u tyče uprostřed potemnělého kostela. „Je to fascinující, člověk by se tady zasekl na delší dobu,“ hodnotila návštěvnice Denisa zajímavé ztvárnění barokního muzea, které bylo původně kostelem.

Proč 33?

A proč nese výstava název Projektil33? „Jedná se o naši třetí výstavu… A logicky jsme vynásobili ten počet 11 realizacemi… a z toho vznikl Projektil33,“ prozradil kurátor Nanoru. Ten kromě konzultace s umělci vytvořil i texty k jednotlivým vyobrazeným místům. 

Fotogalerie
49 fotografií