Karlínské trhy se rozhodly předběhnout tradice. Pečenou husu podávaly už o týden dříve. „Chtěli jsme oživit klasické farmářské trhy,“ prozradila Simona Herčíková, která je pořadatelkou Karlínských trhů.

Na farmářských trzích tak nechyběly tradiční stánky, které obvykle na náměstí stávají. Vedle hus si zde mohli návštěvníci koupit plyšové hračky, domácí kosmetiku, české ovoce a zeleninu.

Ve stáncích, které podávali tradiční svatomartinskou pochoutku, bylo možné koupit nejen pečené husí maso. „Ochutnali jsme husí pršut, který byl famózní,“ pochvaloval si návštěvník, který přišel okusit nejrůznější podoby husích specialit. Tahle u něj vedla. Dále mohli návštěvníci ochutnat játra, paštiky i husu se zelím a knedlíkem. Ta zmizela během dvou hodin - tak moc Pražanům chutnalo.

Video
Video se připravuje ...

Husí hody v Karlíně přilákaly milovníky masa Eva Fornálová

Na svatého Martina, 11. listopadu, tady bude festival piva a guláše. Těšit se můžete na zabíjačkový, hovězí i indický guláš. A 25. listopadu se sem můžete vypravit na horkou polévku.

Svatý Martin

Husy jsou podávané na svátek svatého Martina podle pověsti jako jistý druh odplaty. Traduje se totiž, že husy narušovaly kázání Martina svým hlasitým kvokáním. Proto jako vzdání holdu svatému Martinovi trpí husy každoročně na pekáči.

Podívejte se, jak to tady vypadalo:

Fotogalerie
31 fotografií