Z původně běžné cesty metrem se pro 27letou ženu stal nechtěný zážitek, na nějž dlouho nezapomene. Když totiž 29. září cestovala směrem na Prosek, přistoupil na Muzeu zhruba 30letý muž a pohodlně se usadil na sedadlo přes uličku naproti ní. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem nový spolucestující po chvíli nerozepnul poklopec...

Jakmile vlak vyjel ze stanice Holešovice, vytáhl muž svůj penis a začal před ženou nestydatě onanovat. Té se to pochopitelně nelíbilo, snažila se ale dotyčného ignorovat. „To vydržela, bylo-li to alespoň trošku možné, až do stanice Prosek, kde chtěla ze soupravy vystoupit. Při tom se postavila ke dveřím, kdy to samé udělal i zmiňovaný ,erotik‘,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Žena vymyslela chytrou lest, jak se nechtěného exhibicionisty zbavit: nechala ho vystoupit jako prvního a sama zůstala stát ve vagónu metra. „Muž si nejprve myslel, že žena vystoupila za ním, načež ale zjistil, že tomu tak není. Chtěl se tedy vrátit dalšími dveřmi zpět, ale už bylo pozdě, neboť se souprava již dala do pohybu,“ dokreslil Tomáš Hulan závěr dramatu.

Zjevně překvapený muž ještě v poslední chvíli popoběhl s odjíždějící soupravou a zaklepal na okénko, za nímž vystrašená žena stála. Té se pochopitelně velmi ulevilo. Muže se jí podařilo při ukájení natočit, vše následně nahlásila policistům.

Dva roky za mřížemi

„Událost policisté prošetřují pro podezření z trestného činu výtržnictví, za který hrozí hledanému trest odnětí svobody až na dva roky,“ specifikoval Hulan, jaký trest muži hrozí.

Ani se záběry bezpečnostních kamer z metra se ale policistům zatím nepodařilo nadrženého exhibicionistu vypátrat, proto žádají veřejnost o pomoc. Pokud muže ze záběrů poznáte nebo se vám stalo něco podobného, obraťte se na linku tísňového volání 158. Muž může mít takových případů na svědomí mnohem víc.