Na devatenáctém ročníku Designbloku je možné prohlédnout si práci 304 vystavujících designérů. Při vstupu do Veletržního paláce vás ohromí kolotoč s názvem nebe, který tady zadarmo vozí návštěvníky na obláčku, které jsou vytvořené z vaty.

A pokud nebudete mít vaty plné zuby, můžete si vystát frontu na vatu cukrovou, kterou si osladíte prohlídku Designbloku. Ze středové části, kde objevíte zábavu zejména pro ty menší, se můžete vydat buďto vpravo do sálu úspěšných designerských značek, nebo vlevo do haly s malými designovými značkami. Tady objevíte zejména módu, šperky, drobný interiérový design a zajímavé vychytávky, které se nevyrábí ve velkém.

Lahve od piva bez piva

Návštěvníci si letošní ročník pochvalují. „Moc se nám líbí část s lahvemi od piva v pravém křídle, kde si děti vyhrály,“ chválila koncept návštěvnice Pavlína. Různě napuštěné lahve vodou sloužily jako hudební nástroje. Následně pak stačilo běhat sem a tam a jezdit po lahvích dřevěnou paličkou. Hudební show lákající nejen ratolesti měla velký úspěch.

Video
Video se připravuje ...

Krátká procházka Designblokem Eva Fornálová

Gramofon bez reproduktoru

Další hudební vychytávkou na Designbloku byl gramofon bez reproduktoru. Slyšíte správně. U něj si návštěvníci umisťovali kovový konektor na kost těsně před ucho, aby se jim v hlavě rozezněla melodie z gramofonové desky. „Chvilku to trvá, než najdete to správné místo,“ utěšovala hosteska chlapečka, kterému trvalo, než se zaposlouchal. Pokud byste chtěli tento gramofon najít, objevíte ho v levé části u přednáškového sálu Reflexu, tedy úplně na konci haly.

Designblok si můžete projít až do neděle 30. října. Nezapomeňte se pak ještě vypravit do Lapidária, které také objevíte na Výstavišti v Holešovicích. Ochutnávku instalací z něj si můžete prohlédnout v tomto článku.

Projděte si s námi Designblok skrz fotografie:

Fotogalerie
91 fotografií