Vysočanská estakáda se propadla v polovině loňského července kvůli prudkému dešti v úrovni autobusové zastávky Nad Jetelkou. Autobusy MHD ulicí projíždějí kyvadlově, pro osobní automobily je uzavřena. Silnice měla být původně otevřena v polovině listopadu, její zprovoznění se ale zdrželo – řidiči si počkají o dva týdny déle. 

„V průběhu měsíce října byly zjištěny havarijní stavy vodovodních přípojek k obytným souborům a únik plynu z cca 30 let starého plynovodu. Tyto závady způsobují prodloužení prací TSK o několik týdnů,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková pro ČTK.

Jakmile budou dokončeny opravy přípojek, obnoví TSK provoz pro auta vždy v jednom jízdním pruhu v každém směru. Dále budou pokračovat práce na površích chodníků a dokončovací práce. Od 21. prosince, kdy budou dokončeny i chodníky, bude komunikace zprovozněna v plném rozsahu, uvedla Lišková.

75 milionů

Oprava propadlé vozovky, odvodnění, stabilizace a sanace podloží vyjde na zhruba 75 milionů korun. Na dalších 48 milionů vyšla oprava kanalizace, kterou dokončily Pražské vodovody a kanalizace (PVK) letos v květnu.

Takzvaná Vysočanská estakáda, která překonává převýšení několik desítek metrů, byla vybudována v roce 1967. Podle měření intenzity dopravy z loňského roku po ní projede více než 6000 aut a autobusů denně.