Redaktorka Blesk.cz se byla podívat v Přestupní stanici na červencové večeři, která proběhla 21. července. Hodování bylo naplánováno na 20. hodinu. A přestože se jednalo o žižkovskou komunitní večeři, ze Žižkova byli pouze tři lidé.

A tak příchozí více než místo bydliště spojovala chuť se seznámit. U stolu se tak sešla zajímavá skupinka různorodých lidí. Shodou náhod si bez jakéhokoli záměru sedli jmenovci k sobě.

VIDEO: Takto to vypadalo na večeři

Video
Video se připravuje ...

Večeře plná zábavy efo

Vedle Evy seděla druhá Eva a vedle Kuby další Kuba, na druhé straně stolu pro lepší orientaci vedle sebe seděly zase dvě Kristýny v proužkatém tričku. A aby byla dodržena vyváženost, ke Kristýnám si přisedla i Adélka, která měla také pruhované tričko. 

Pořádné seznámení nastalo, když jedna z Ev navrhla, aby se jeden po druhém představil. Druhý Kuba pak přišel s nápadem doplnit jméno o pikantní informaci, kterou by se člověk na první schůzce rozhodně nechvástal. A tak při jedení hummusu a dalších dobrot přišlo na řadu něco ostřejšího.

„Upekla jsem křečka na sluníčku,“ prozradila Adélka, která odstartovala kolečko absurdních přiznání, jež s každým novým představením gradovalo. To završilo povstání Jakuba. „Jsem Kuba a postojím. Mám totiž hemeroidy,“ pronesl suše, což vyvolalo obrovské ovace.

Co je Přestupní stanice?

Pokud neznáte Přestupku, rádi vám ji představíme. Jedná se o neziskový projekt Evy Dudové, která se rozhodla navracet lidi bez domova do reálného života tím, že jim na pár měsíců nabídne práci. A tak vznikla Přestupní stanice, kde si kromě zajímavých komunitních večerů můžete přes den koupit oblečení z druhé ruky. Sídlí v Chelčického ulici v Praze 3.

Podívejte se na fotky z večeře:

Fotogalerie
15 fotografií