Pro letošní rok otevřel tým Containallu až v červenci. „A to kvůli tomu, že budova, u které se Containall nachází, byla ve vlastnictví města. To se v tomto roce změnilo, když stát vyměnil s městem několik objektů - součástí tohoto 'balíčku' byla i budova v Cihelné 4, kde je kulturní centrum Containall,“ rozpovídal se mluvčí Jan Faltys.

Ministerstvo financí, které sídlí za rohem, si zvolilo tuto budovu pro svoje rozšíření, a stalo se tak novým vlastníkem objektu.

Administrace přepisu majetku byla zdlouhavá a poté nějaký čas zabrala jednání s úředníky ministerstva. To jsou v kostce důvody, proč nám letos oteření zabralo tak dlouho,“ vysvětloval komplikace Faltys. A právě z toho důvodu je kulturnímu centru pro další roky konec.

Skočte si na jedno

Poslední sezóna odstartovala velkolepě. Tohle léto si zde můžete dát Klášter 10°, Vinohradskou jedenáctku a Karlínské pivo. Ceny se pohybují od 32 do 40 korun za velké pivo. Nealko začíná na 30 korunách za půl litru sodovky, limonády stojí kolem padesáti.

A pokud přemýšlíte, na co sem vyrazit, máme pro vás tip. Kazdé úterý zde promítají německé filmy v rámci festivalu Das Sommerkino. „Letos jsme se snažili více protlačit zajímavé filmové tituly, které návštěvníci jinde neuvidí. Například norské, danské a filmové lahůdky,“ láká Jan Faltys.

Podívejte se na fotky kulturního centra:

Fotogalerie
8 fotografií