Prague Food Festival se stal mezi lidmi velmi populárním a oblíbeným. Letos se koná již jedenáctým rokem. Dříve se festival jídla konal na Pražském hradu, nyní se přesunul na Vyšehrad. „Předpokládáme návštěvnost okolo 15 tisíc návštěvníků, takže pět tisíc za jeden den. Doufáme, že událost bude stejně úspěšná, jako roky před tím,“ řekl Blesk.cz mluvčí festivalu Petr John.

Speciality z celého světa

Pokud se chystáte labužnickou akci navštívit, nebudete vědět, co dříve ochutnat. Návštěvníci mohou zkusit pokrmy špičkových pražských i mimopražských restaurací z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant. Vedle nich bude pro všechny připravena bohatá nabídka osvěžujících nápojů, různorodých delikates, ale také hudba, řada cooking shows, workshopů či přednášek o zdravé stravě.

A největší pochoutky? „Nejzajímavější a zároveň netradiční jídlo, které se nedá běžně sehnat, je saranče. Nabízí ho restaurace Aureole. Dále je tu stánek Barkona Snails, což je šnečí farma z Olomouce. U nich se prodává třeba šnečí kaviár. Pak tady máme výbornou vietnamskou, francouzskou a italskou kuchyni. Přijde si tu na své milovník každé kuchyně,“ prozradil Petr John. Kromě specialit z jídla lidé mohou ochutnat i výborná vína, piva, kávu ale třeba i vodu s drahokamy.

Lidem chutná středomořská kuchyně

Návštěvníky nejvíce zajímají grilovaná jídla a také ta netradiční. „Největší fronty, co jsem v pátek zmapoval, tak byly u středomořské restaurace Mirellie. Grilují tam chorvatskou pljeskavicu a sépie,“ dodal Petr John.

Jak se platí?

Vstupné na místě je 550 korun. V rámci toho dostanete balíček s deseti grandy. To jsou platidla, která se na místě vyměňují za jídlo a pití. Jeden grand je 30 korun. Menší pochoutky stojí tři až čtyři grandy, větší i deset, což je v přepočtu 300 korun. Festival se koná od pátku 26. května do neděle 28. května 2017.