18. únor 2020
Svátek slaví Gizela, zítra Patrik

10. ročník Prague Food Festivalu: Blesk.cz pro vás sestavil hitparádu jídel

/
  • Redaktor Blesk.cz pro vás vybral ty největší dobroty 10. ročníku Prague Food Festivalu.
    29. května 2016 ● 07:00

    Slavnost dobrého jídla Prague Food Festival se koná už podesáté, v neděli 29. května je poslední možnost ji navštívit. „Hnacím motorem jsou lidé, kteří si o něj neustále píšou a inspirují nás, jak udělat další ročník,“ uvedl zakladatel Pavel Maurer. Na letošní ročník pozval restaurace z celého Česka. Největší hity a zajímavá jídla Prague Food Festivalu za vás ochutnal reportér Blesk.cz. Jak dopadly na stupnici od jedné do deseti (nejlepší) v ochutnávce?

  • 1.

    1. místo

     

    Co: Pěna z nugátu s květinovou solí a mandlovou drobenkou      

     

    Za kolik: 3 grandy/90 Kč

     

    Hodnocení: 9,5

     

    Dojem: Sladká tečka na závěr, ale geniálně vyladěná. Nugát není přeslazený, drobenka dokreslí chuťové požitky.

     

    Kde: Kobe 

     

    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Autor: Daniel Černovský

     

  • 2.

    2. místo

     

    Co: Telecí estacas – pečená telecí žebra na ohni po tradičním argentinském způsobu a marinované papriky pečené na grilu

     

    Za kolik: 5 grandů/150 Kč

     

    Hodnocení: 9

     

    Dojem: Za příjemnou cenu luxusně ochucené maso s perfektní grilovanou paprikou.

     

    Kde: Gran Fierro

     

    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Autor: Daniel Černovský

     

  • 3.

    3. místo

     

    Co: Romanovské jehněčí tažené na červeném víně s rozmarýnem a česnekem, podávané s rakouským knedlíkem

     

    Za kolik: 8 grandů/240 Kč

     

    Hodnocení: 8

     

    Dojem: Měkké maso, výrazně jehněčí chuť, knedlík se rozplyne na jazyku, omáčka super. Trochu sušší.

     

    Kde: Monarchie

     

    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Autor: Daniel Černovský

     

  • 4.

    Co ještě můžete ochutnat?

     

    Tatarák 

     

    Co: Jemný tatarák s kapary, mušlí sv. Jakuba a ryzlinkovým želé, opečená brioška

     

    Za kolik: 7 grandů/210 Kč

     

    Hodnocení: 7,5

     

    Dojem: Ani hrubý, ani jemný. Ryzlink želé je super nápad, mušle luxus, ale chuťově je to nespojené.

     

    Kde: Angusfarm

    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Autor: Daniel Černovský

     

  • 5.

    Mořské plody

     

    Co: Mix grilovaných kalamárů a chobotnice podávaný na špenátu se sýrem ricotta

     

    Za kolik: 8 grandů/210 Kč

     

    Hodnocení: 6

     

    Dojem: Chobotnice byla žvýkavá, na menší kousky by byla lepší.

     

    Kde: Mirellie

    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Autor: Daniel Černovský

     

  • 6.

    Paštika

     

    Co: Telecí paštika, omáčka z arónie, cvrčovický chléb, sušený černý rybíz

     

    Za kolik: 3 grandy/90 Kč

     

    Hodnocení: 7

     

    Dojem: Paštika měla pěknou strukturu, chleba i rybíz byl výtečný, ale omáčka z arónie byla neznatelná.

     

    Kde: U Štěpána

    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Autor: Daniel Černovský

     

  • 7.

    Sushi

     

    Co: Sushi California special 10 ks

     

    Za kolik: 8 grandů/240 Kč

     

    Hodnocení: 7

     

    Dojem: Dobré sushi, voní čerstvostí, nevýhodou je obtížné mixování sójové omáčky a wasabi v nepraktických kelímcích.

     

    Kde: Kobe

    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Autor: Daniel Černovský

     

  • 8.

    Steak

     

    Co: Steak z bizona podávaný s demi-glace z černého rybízu, vína shiraz, s restovanými mandlemi a pečenými baby brambůrkami

     

    Za kolik: 8 grandů/240 Kč

     

    Hodnocení: 6

     

    Dojem: Maso bylo velmi krvavé, žvýkavé. Omáčka sladší, brambory byly bohužel nejlepší.

     

    Kde: U Emy Destinnové

    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Prague Food Festival – hitparáda jídel
    Autor: Daniel Černovský

  • 9.

    Informace o festivalu

     

    Kdy, kde a za kolik?

     

    Otevřeno: Neděle 12:00 až 20:00

     

    Kde: Pražský hrad – Královská zahrada a Míčovna

     

    Vstupné: 500 Kč – 200 korun vstup a balíček 10 grandů (kuponů) na jídlo (lze přikoupit víc).

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

pavel215_klafunda: Lepší než sraz homosexuelních buserantů, vole!

(29. 05. 2016 11:46)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy