10. ročník Prague Food Festivalu: Blesk.cz pro vás sestavil hitparádu jídel
-
Slavnost dobrého jídla Prague Food Festival se koná už podesáté, v neděli 29. května je poslední možnost ji navštívit. „Hnacím motorem jsou lidé, kteří si o něj neustále píšou a inspirují nás, jak udělat další ročník,“ uvedl zakladatel Pavel Maurer. Na letošní ročník pozval restaurace z celého Česka. Největší hity a zajímavá jídla Prague Food Festivalu za vás ochutnal reportér Blesk.cz. Jak dopadly na stupnici od jedné do deseti (nejlepší) v ochutnávce?
- 1.
1. místo
Co: Pěna z nugátu s květinovou solí a mandlovou drobenkou
Za kolik: 3 grandy/90 Kč
Hodnocení: 9,5
Dojem: Sladká tečka na závěr, ale geniálně vyladěná. Nugát není přeslazený, drobenka dokreslí chuťové požitky.
Kde: Kobe
- 2.
2. místo
Co: Telecí estacas – pečená telecí žebra na ohni po tradičním argentinském způsobu a marinované papriky pečené na grilu
Za kolik: 5 grandů/150 Kč
Hodnocení: 9
Dojem: Za příjemnou cenu luxusně ochucené maso s perfektní grilovanou paprikou.
Kde: Gran Fierro
- 3.
3. místo
Co: Romanovské jehněčí tažené na červeném víně s rozmarýnem a česnekem, podávané s rakouským knedlíkem
Za kolik: 8 grandů/240 Kč
Hodnocení: 8
Dojem: Měkké maso, výrazně jehněčí chuť, knedlík se rozplyne na jazyku, omáčka super. Trochu sušší.
Kde: Monarchie
- 4.
Co ještě můžete ochutnat?
Tatarák
Co: Jemný tatarák s kapary, mušlí sv. Jakuba a ryzlinkovým želé, opečená brioška
Za kolik: 7 grandů/210 Kč
Hodnocení: 7,5
Dojem: Ani hrubý, ani jemný. Ryzlink želé je super nápad, mušle luxus, ale chuťově je to nespojené.
Kde: Angusfarm
- 5.
Mořské plody
Co: Mix grilovaných kalamárů a chobotnice podávaný na špenátu se sýrem ricotta
Za kolik: 8 grandů/210 Kč
Hodnocení: 6
Dojem: Chobotnice byla žvýkavá, na menší kousky by byla lepší.
Kde: Mirellie
- 6.
Paštika
Co: Telecí paštika, omáčka z arónie, cvrčovický chléb, sušený černý rybíz
Za kolik: 3 grandy/90 Kč
Hodnocení: 7
Dojem: Paštika měla pěknou strukturu, chleba i rybíz byl výtečný, ale omáčka z arónie byla neznatelná.
Kde: U Štěpána
- 7.
Sushi
Co: Sushi California special 10 ks
Za kolik: 8 grandů/240 Kč
Hodnocení: 7
Dojem: Dobré sushi, voní čerstvostí, nevýhodou je obtížné mixování sójové omáčky a wasabi v nepraktických kelímcích.
Kde: Kobe
- 8.
Steak
Co: Steak z bizona podávaný s demi-glace z černého rybízu, vína shiraz, s restovanými mandlemi a pečenými baby brambůrkami
Za kolik: 8 grandů/240 Kč
Hodnocení: 6
Dojem: Maso bylo velmi krvavé, žvýkavé. Omáčka sladší, brambory byly bohužel nejlepší.
Kde: U Emy Destinnové
- 9.
Informace o festivalu
Kdy, kde a za kolik?
Otevřeno: Neděle 12:00 až 20:00
Kde: Pražský hrad – Královská zahrada a Míčovna
Vstupné: 500 Kč – 200 korun vstup a balíček 10 grandů (kuponů) na jídlo (lze přikoupit víc).