Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Víkend v Praze: Staňte se na den vojákem a dejte si husu se ciderem

/
  • Staňte se na den vojákem.
    14. října 2016 ● 17:00

    Třetí říjnový víkend nabídne opět nespočet akcí. Na své si přijdou jak ti, kdo rádi lenoší, tak ti, kteří touží po aktivitě. Metropole nabídne možnost, jak strávit víkend sám i s přáteli. Redakce Blesk.cz/Praha vybrala to nejzajímavější.

  • 1.

    Na jeden den vojákem

    Milujete pohyb a týdně na sobě dřete cvičením? Vyzkoušejte si, jaké to je zvládnout vojenské podmínky. Do Army Runu můžete nejen jako jednotlivci, ale také si zaběhnout špinavý závod s partou přátel. Registrovat se můžete v sobotu 15. října mezi 8. a 10. hodinou ranní Na Balkáně.
    Staňte se na den vojákem.
    Autor: army run

  • 2.

    Nevšední kino-zážitek

    Pokud vás běžné mainstreamové filmy v kině nebaví a máte chuť vyzkoušet něco nového, zavítejte na festival bollywoodského filmu. Ten začal už 13. října a potrvá až do neděle 16. října. V kině Světozor si tak v jeden den můžete vybrat ze dvou promítaných snímků.
    Indický krasavec Shah Rukh Khan v celosvětově úspěšném snímku OM SHANTI.
    Autor: YouTube
  • 3.

    Hraní si se světlem

    Určitě byste si neměli nechat ujít nadupaný čtvrtý ročník Signal festivalu, který rozsvítí letos hned 23 míst v metropoli. Kromě videomappingu a světelných instalací čekají na návštěvníky i interaktivní stanoviště, kde mohou například pomocí rukou a světel vytvořit obraz nebo rozeznít barevné paprsky.
    Signal festival 2016
    Autor: Signal festival 2016
  • 4.

    Husa se ciderem

    Máte chuť si odpočinout od vaření a přitom se dobře najíst? Na smíchovské straně náplavky opět ožívá festival jídla, tentokrát s tematikou Husobraní a Cider Fest. Ve stáncích tak objevíte nejen pečenou husu, ale také uzenou, v podobě burgeru či na medu. Můžete ochutnat i husí játra, která se budou zapíjet 15 druhy nejrůznějších ciderů.
    Ochutnejte trochu jinou kuchyni.
    Autor: Eva Fornálová
  • 5.

    Do divadla, ale jinak

    Jste zvědaví a rádi byste do divadla na něco neobvyklého? V neděli budete mít příležitost se od desáté hodiny ranní podívat do nejrůznějších koutů Stavovského divadla. Během prohlídky vstoupíte do míst, kde kdysi dirigoval své opery Amadeus Mozart a kde poprvé zazněla melodie naší budoucí hymny.
    Prohlédněte si Stavovské divadlo.
    Autor: Daniel Vitouš
  • 6.

    Nedožitá osmdesátka

    15. října vyvrcholí v pražském paláci Lucerna oslavy nedožitých 80. narozenin Václava Havla. Večer zahájí slavnostní otevření výstavy a křest knihy se shodným názvem: Hele, Havel! Hodinu po vernisáži rozezní Lucernu hned čtyři pódia. Mezi Vystoupí například Vladimír 518, The Plastic People of the Universe, Lenka Dusilová nebo Čokovoko.

    Václav Havel
    Autor: čtk

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy