První ročník Chilli festivalu přilákal na smíchovskou náplavku stovky Pražanů. Zájem o to ochutnat pálivá jídla byl obrovský. „Fenomén jménem chilli se šíří Evropou jako uragán. Čeští fanoušci chilli se ho učí pěstovat, zacházet s ním správně v kuchyni i experimentovat při přípravě neobvyklých pokrmů,“ prozradila Pavla Vacková, tisková mluvčí festivalu. 


Kromě stánků s již hotovými pokrmy, které obsahovaly pálivou surovinu, bylo možné na akci koupit i předpěstované stromky chilli. „Odnáším si domů chilli omáčky, nějaká koření a teď se právě chystám sníst tuhle papričku,“ ukazoval návštěvník Tomáš (34), který se toho nebál.

Nejstatečnější se rozhodli zúčastnit se soutěže, která začala v pravé poledne. „Možná jsem se s vámi mohl přidat v prvním kole,“ říkal se smíchem moderátor, když viděl, jak mangová chilli omáčka se soutěžícími ani nepohnula.

Video
Video se připravuje ...

10 kol jim nestačilo… Eva Fornálová

Ti byli tak vytrénovanými gurmány, že se původní soutěž protáhla. „Zdravotních komplikací se nebojíme… Obtíže přijdou tak zítra ráno,“ smála se účastnice závodu při čekání na další kolo. Z původních deseti kol se tak soutěž protáhla až na třináct. Vydrželi tak nakonec tři nejstatečnější.

A tak ačkoliv organizátoři nechali pro případ posílit počet zdravotníků, nakonec nebyli vůbec třeba. „Uvidíme podle ohlasu návštěvníků, už teď to ale vypadá na seriál. Takže se do organizace dalšího dílu pustíme co nejdříve,“ dodala Vacková.

Fotogalerie
23 fotografií