Vernisáž přilákala desítky lidí se zájmem o design. „Tvorbu pana Šulce sleduji už delší dobu. Proto jsem se sem vydala, abych viděla jeho výtvory naživo,“ svěřila se Kateřina, která debatovala s přítelem nad modrým křeslem o tom, jak by se jim vyjímalo v obývacím pokoji.

Designér René Šulc se věnuje užitému designu více než deset let. Studium v oboru zahájil už v roce 1997. Se svými výtvory, které nejsou pouze lahodící lidskému oku, ale jsou také použitelné v reálném životě, sklízí úspěchy. Za židli ERA si vysloužil ocenění veřejnosti na Cenách Czech Grand Design v roce 2011.



Myslím si, že pro pocit pohodlí je důležitá i určitá vizuální měkkost, takže jsem při navrhování nečalouněné židle uvažoval o zaoblených rozích a měkkých detailech,“ přibližuje Šulc proces tvorby.

Křeslo získalo ocenění

V rámci výstavy jedním z nejzajímavějších kousků, který přilákal i malé návštěvníky, bylo modré houpací křeslo. To vytvořil už v roce 2009. Křeslo Swing mu vyneslo cenu Nábytek roku 2009, kterou uděluje Asociace českých nábytkářů. „Chtěl jsem přinést nové impulsy a výrobní technologie, které by vzájemně obohatily spolupráci s výrobcem,“ říká Šulc k úspěšné spolupráci.



Právě před deseti lety založil studio Inveno. „Deset let studia Inveno je ovšem také skvělou příležitostí uvědomit si, že design není jen povrchní pozlátko, ale nutnost pro náš každodenní život,“ vysvětluje mluvčí galerie Kvalitář důvod, proč právě vystavují díla Reného Šulce.

Galerie Kvalitář se nachází na Senovážném náměstí v Praze 1 a má otevřeno každý všední den. Od pondělí do čtvrtka mezi 10. a 18. hodinou, v pátek ale jen do 16:00.

Podívejte se na fotografie z vernisáže:

Fotogalerie
18 fotografií