Fotografická soutěž v Praze 10 se koná již čtvrtým rokem. Jejím cílem je motivovat veřejnost, aby se více zajímala o své okolí, pamětihodnosti a zajímavá místa, která se v okolí Prahy 10 nacházejí. Obyvatelé této městské části se mají tímto způsobem také dovědět o zdejších kulturních událostech a sportovních aktivitách.

Soutěž byla vyhlášena již 15. dubna a své fotografie do ní mohl poslat kdokoliv, kdo zachytil moment poukazující na jakoukoliv část Prahy 10. Na konci srpna se soutěž uzavřela a nyní se začalo hlasovat o vítězném snímku.

„Soutěž neotřelým způsobem propojuje sounáležitost občanů k městské části, nápaditost i kreativitu v pohledu na své okolí a v neposlední řadě také rozvoj fotografických dovedností,“ vysvětlil tiskový mluvčí Prahy 10 Vít Novák.

Komise zvolila finální výběr fotek

Fotografie všech účastníků, kteří splnili soutěžní požadavky, byly předány nominační komisi složené ze sedmi členů z řad zástupců vedení radnice Prahy 10, úředníků ÚMČ Praha 10 a odborné poroty.

Hodnotili zejména spojitost s vyhlášeným tématem, úroveň zpracování a nápaditost fotografie. Komise tak vybrala finální počet fotografií, které postoupily do veřejného hlasování.

Vlakové nádraží Vršovice, kategorie: architektura
Autor: Martin Trupm

Občané mají možnost hodnotit fotografie v těchto kategoriích: architektura v Praze 10, běžný život v Praze 10, lidé Prahy 10, příroda v Praze 10 a kulturní, sportovní a společenské akce v Praze 10.

Hlasování bude ukončeno 26. září ve 12 hodin a výsledky budou vyhlášeny do 31. října. Výherci obdrží ceny od městské části Praha 10 a jejich vítězné fotografie pak budou prezentovány na webových stránkách MČ Praha 10 a na Facebooku radnice Prahy 10. Snímky budou také vystaveny na slavnostním vyhlášení výsledků fotografické soutěže.

Na všechny soutěžní fotografie se můžete podívat zde:

Fotogalerie
35 fotografií