Princip je jednoduchý. Vyberete si, komu chcete pomoci (v nabídce jsou například opuštěné děti, ohrožené těhotné maminky nebo mladí lidé), za 100 korun se zaregistrujete a dostanete čip. Ten si připevníte na tkaničku a vyrazíte na vytyčenou trasu. 

Ta má délku 1,25 kilometru. Ovšem za každý jeden kilometr, který ujdete či uběhnete, přispějí sponzoři akce 50 korun konkrétnímu příběhu, který jste si vybrali při registraci. 

A pro Teribear můžete běhat klidně i o půlnoci, funguje zde totiž 24hodinová služba. 

Teribear hýbe Prahou na Letné.
Autor: Michaela Lišková

O akci je obrovský zájem. I přesto, že teploměr v neděli ukazoval kolem 30 stupňů, nadšence to rozhodně neodradilo. Na trati sportovali úplně všichni - jednotlivci, páry, rodiny s dětmi, lidé staršího věku, ale i pejskaři s mazlíčky.

Někteří účastníci dokonce dorazili do Prahy speciálně kvůli této události. „My jsme s rodinou přijeli kousek od Kladna. Rozdělili jsme se na část běžeckou a chodeckou. Já se synem jsme zatím uběhli dvě kolečka a budeme pokračovat. O akci Teribear jsem se dozvěděla od kamarádky a myslím, že je to skvělý způsob, jak pomoci sportem sobě i lidem v nouzi,“ odůvodnila svou návštěvu Letné paní Olga.

Kdo nechce běhat, může také pomoci

Pokud neholdujete sportovním aktivitám, ale chcete pomoci, můžete. A to koupí předmětu, jako je třeba tričko, mikina či hrníček. Prodávají je ve stánku poblíž podia.

Úplně nejvíce se prodávají plyšoví medvědi Teribear a potom hodně klíčenka,“ informovala členka organizačního týmu Teribear Jiřina.

Můžete chodit, běhat... Za každý kilometr obdrží Nadace Terezy Maxové 50 korun.
Autor: Matěj Smlsal

Lidé do nedělního večera ušli či uběhli dohromady 43 tisíc kilometrů, čímž vydělali přes 2,1 milionu korun. Zdá se tedy, že bude pokořen loňský první ročník, který vynesl 3,8 milionu.

Prvním místem v počtu zdolaných kilometrů se aktuálně pyšní Jiří Juřica s bezmála 260 kilometry. Není ale všem dnům konec a do soboty můžete pana Jiřího předběhnout i vy.

Podívejte se, jak to na Letné vypadá:

Fotogalerie
14 fotografií