Cvičení na Karlově náměstí bylo pro den jógy naprostou novinkou. „Loňský rok jsme pořádali akci na náměstí Míru, přímo u tramvají. Vždy totiž volíme místa, kudy prochází hodně lidí. A tentokrát jsme zvolili Karlovo náměstí, kde je menší hluk, ale stále máme šanci oslovit řadu kolemjdoucích,“ vysvětloval volbu místa instruktor jógy Pavel (38).


Řada kolemjdoucích ani netušila, že je úterý dnem jógy. „Jógu jsem nikdy necvičila. Oslovil mě jeden z instruktorů tady na ulici, když jsem spěchala s nákupem domů. Tak jsem si vybrala podložku a zacvičila si společně s dalšími. Přišlo mi to vhod po tak náročném dnu v práci,“ prozradila Kateřina (30).

Mezinárodní den jógy se slavil i na Karlově náměstí.
Autor: Eva Fornálová


V rámci odpoledne měli Pražané možnost zacvičit si hned několik druhů jógy. „Vybírala jsem si jak čas, tak taky druh cvičení. Dočetla jsem se, že dnes bude šance zacvičit si jógu na bolesti zad nebo třeba jógu pro sedavá zaměstnání. Přestože jsme s kamarádkou vybraly lekci pro začátečníky, zůstaly jsme ještě na další. Hezky jsem se zklidnila,“ svěřila se návštěvnice Tereza (28).

Instruktoři nováčky zasvěcovali i do smyslu jógy skrze přednášky. „Jóga je nejen o protažení, ale také o harmonii ducha,“ poukazoval instruktor na to, jak je důležité najít si čas na zklidnění v uspěchané hektické době, která vede právě díky stresu a neklidu k řadě nemocí.
Fotogalerie
58 fotografií