Megakoncert v Letňanech od nedělního rána provázela rozsáhlá bezpečnostní a dopravní opatření vycházející z předpokladu, že na koncert by mohlo dorazit až 100 tisíc fanoušků. Nakonec jich bylo podle odhadů pořadatelů přes 60 tisíc.

Policie hned ráno v Letňanech uzavřela řadu ulic, do kterých bylo možné dostat se jen na speciální propustku pro místní obyvatele, a doporučila všem fanouškům, aby k dopravě využili městskou hromadnou dopravu. V metru se tak už dvě hodiny před začátkem nedalo hnout. 

Podívejte se na video agentury Aktu.cz:

Video
Video se připravuje ...

Koncertu AC/DC předcházely tlačenice a policejní manévry. Aktu.cz

Všichni ale byli skvěle naladění a natěšení na světovou legendu. Nálada ale poněkud uvadala po příchodu na místo. Před vchodem se totiž pochopitelně tvořily dlouhé fronty.

Řada fanoušků se tak rozhodla strávit nějaký čas nejdřív v prostoru před areálem mezi stánky. Tam se ještě dalo občerstvit za hotové. Veškeré platby u stánků s občerstvením uvnitř už totiž probíhaly pouze bezhotovostně prostřednictvím speciální karty. Tu si mohli příchozí zakoupit před vchodem ve variantě s nabitými 300 korunami, 500 nebo 1000 korun. Dobíjet ji ale bylo možné i později.

Koncert AC/DC provázely všudypřítomné fronty. Fanoušci si také stěžovali na systém prodeje piva.
Autor: Foto Blesk - David Turek, Zuzana Kábelová

A právě zmíněná karta byla pro mnohé velkým zklamáním. „Na rovinu, je to zlodějna, ale co máme dělat, hrozně se těšíme a prostě to vydržíme," stěžovali si fanoušci. Neutěšil je ani fakt, že zůstatek karty bylo možné posléze vybrat.

„Jsem naštvaná, koupila jsem si kartu za 300 korun, ale okamžitě mi strhli 25,-, což je její cena. Pak mi strhli zálohu za dva kelímky 120 korun a potom stovku za dvě piva. Takže můžu znova do té šílené fronty na dobití," vysvětlila jedna z dívek své rozčarování. Ani ona si ale touto komplikací nechtěla zkazit dlouho očekávaný zážitek.

Ceny za občerstvení na pražském koncertě AC/DC
Autor: Zuzana Kábelová

Nekonečné fronty se ale nestály jenom na dobíjení karet. Kvůli nedostatku toalet mnoho fanoušků z řad pánů vykonávalo potřebu u hrazení. Dámy ale musely trpět a v zástupech před mobilními záchodky si mohly jen nervózně podupávat.

Koncert AC/DC provázely všudypřítomné fronty. Fanoušci si také stěžovali na systém prodeje piva.
Autor: Foto Blesk - David Turek, Zuzana Kábelová

Před vypuknutím koncertu byla na cestě od metra Letňany vidět také řada překupníků. Pořadatelé sice původně oznámili, že je koncert vyprodaný, poté, co nemocného zpěváka AC/DC Briana Johnsona nahradil zpěvák Guns N' Roses Axl Rose, však někteří fanoušci využili možnost vstupenky vrátit. 

Značný nápor se pochopitelně očekávál i po skončení koncertu. Dopravní podnik ale s předstihem oznámil, že na rozmezí 22:30 až 24:00 výrazně posílí provoz metra i autobusu linky 195. Tlačenicím se ale pochopitelně nedalo vyhnout.

Takto vypadalo metro po skončení koncertu.
Autor: Aktu.cz

Máte zajímavé fotky, zážitky nebo postřehy z koncertu AC/DC? Napište nám na tip@blesk.cz.

Fotogalerie
58 fotografií