V pondělí 21. března se v rozhovoru s Petrem Dvořákem, tiskovým mluvčím Českého hydrometeorologického ústavu a meteorologem, dozvíte, jaké byly teplotní rekordy v Praze, od kdy se v pražské metropoli měří počasí nebo jak jsme na tom s ovzduším.

Petr Dvořák, tiskový mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu a meteorolog v rozhovoru prozradí, od kdy se měří počasí v Praze.
Autor: archiv Petra Dvořáka

V úterý 22. března od 10:30 chatujte s vedoucí ošetřovatelkou Záchranné stanice pro volně žijící zvířata v Praze Zuzanou Pokornou. Zeptejte se na to, o jaké zvířecí pacienty nejčastěji pečujte, kolik se jich za týden do stanice dostane, co dělat, když uvidíte labuť zmateně chodit po ulici.

Zuzana Pokorná ošetřuje zvířecí pacienty, kteří se dostanou do Záchranné stanice pro volně žijící živočichy.
Autor: archiv Zuzany Pokorné

Ve středu 23. března se od 10 hodin online ptejte tiskové mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové. Ta prozradí, jak často hasiči vyrážejí do terénu, co dělat, abyste nevyhořeli, nebo jak se zachovat, když uslyšíte varovný signál. 

Tisková mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová bude chatovat 23. března od 10 hodin.
Autor: archiv Pavlíny Adamcové

Ve čtvrtek 24. března se od generálního ředitele Pražských vodovodů a kanalizací Petra Mrkose v rozhovoru dozvíte, proč se zdražila v pražské metropoli voda, jaká je její kvalita nebo, jak se voda v Praze čistí. 

V rozhovoru s generálním ředitelem Pražských vodovodů a kanalizací se například dozvíte, jak kvalitní voda v Praze je.
Autor: Pražské vodovody a kanalizace

V pátek 25. března přineseme rozhovor s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem. Bavit se budeme bavit nejen o ibisech, ale i například o tom, co nového návštěvníky pražské zoo v sezóně 2016 čeká. 

Na rozhovor s Miroslavem Bobkem se můžete těšit v pátek 25. března.
Autor: Blesk.cz

Rozhovory a chaty s lidmi, kteří řídí Prahu, budou pokračovat i příští týden od 28. do 1. dubna. Vyzpovídáme pro vás například pražského kavárníka Ondřeje Kobzu, na chatu můžete zachytit šéfa pražské městké policie, ředitele ROPID nebo kronikáře.