V pondělí 28. března si s Ondřejem Kobzou, kavárníkem, umělcem a aktivistou popovídáme o vandalech, co ničí rozmístěná piána na ulici, o šachových stolcích a Poesiomatu – rouře, která vám například odrecituje verše básníka Egona Bondyho.

Ondřej Kobza, pražský kavárník, aktivista a umělec
Autor: archiv Ondřej Kobza

V úterý 29. března od 15:30 chatujte se šéfem Městské policie Praha Eduardem Šusterem. Ptejte se online na práci strážníků, kriminalitu v Praze nebo třeba na odtahy aut, nejčastější přestupky, které řidiči v Praze dělají, nebo radary.

Šéf pražské městské policie Eduard Šuster odpoví na vaše dotazy.
Autor: Městská policie hlavního města Prahy

Ve středu 30. března se od 9:30 hodin online ptejte ředitele ROPID (Regionální organizátor pražské integrované dopravy) Petra Tomčíka na změny v jízdních řádech, nové zastávky nebo třeba na to, jak cestovat s kolem v MHD. 

Ředitel ROPID Petr Tomčík
Autor: ROPID

Ve čtvrtek 31. března na chatu Blesk.cz od 11 hodin odpovídá pražský kronikář Antonín Ederer. Zajímá vás, jakou má Praha historii? Na jakých místech se to v pražské metropoli nejvíce změnilo a kde například vůbec? Zasílejte už teď své dotazy.

Pražský kronikář Antonín Ederer
Autor: Praha 1

V pátek 1. dubna přineseme rozhovor s ředitelem Technické správy komunikací hlavního města Prahy Ladislavem Pivcem. Dozvíte se, jak moc bude Praha rozkopaná, kdy a kde se opraví silnice a chodníky, kdy Pražany čeká velký úklid.

Ladislav Pivec, ředitel Technické správy komunikací hlavního města Prahy
Autor: TSK

V týdnu od 21. do 25. března proběhla první série rozhovorů a chatů. V pondělí jsme si na téma počasí v Praze popovídali s meteorologem a tiskovým mluvčím Českého hydrometeorologického ústavu Petrem Dvořákem, v úterý Pražané chatovali se Zuzanou Pokornou, ošetřovatelkou Záchranné stanice pro volně žijící živočichy v Praze, ve středu proběhl chat s tiskovou mluvčí pražských hasičů Pavlínou Adamcovou, ve čtvrtek vyšel zajímavý rozhovor s ředitelem Pražských vodovodů a kanalizací Petrem Mrkosem a v pátek 25. března, v den zahájení 85. sezóny Zoo Praha, jsme přinesli rozhovor s ředitelem pražské zoo Miroslavem Bobkem