Rekonstrukce je rozplánována na tři etapy. První z nich už letiště zahájilo. „V rámci tohoto projektu dochází k rekonfiguraci čtyř odbavovacích stojánek, což zjednoduší proces odbavování. Zároveň budou upraveny prostory gatu A2, který bude zvětšen a doplněn o chybějící toalety, a dojde k výměně dvou dosluhujících nástupních mostů,“ popsal první etapu mluvčí letiště Michal Procházka.

Vedle toho se na upravovaných stojánkách zbourají současné nástupní mosty, které chce letiště nahradit novými. První část prací potrvá do letošního léta. Nové nástupní mosty by se ovšem měly doplnit později. Letiště na ně zorganizovalo tendr, v němž poptává celkem 13 mostů, které plánuje na letišti postupně instalovat.

Částečné omezení

Během rekonstrukce budou upravované stojánky i přestavovaná brána uzavřeny, provoz v dalších prostorách bude pokračovat bez omezení. Práce se zatím budou týkat části prvního terminálu, který je určen pro lety mimo schengenský prostor. Celkem má letiště tři terminály.

Další etapy by měly zahrnovat úpravy včetně například výměny mostů na některých letištních stáních. Práce, které by kompletně měly být dokončeny za rok, zajišťuje stavební společnost Hochtief, která uspěla ve výběrovém řízení.

Fotogalerie
26 fotografií