Čapadlo je u schodiště vedle budovy Hollaru a propojuje nábřeží s Divadelní ulicí. V průchodu se nyní nacházejí stánky s občerstvením, u řeky je na zpevněných prostranstvích posezení. Firma Trade Centre Praha (TCP), která má prostor na starosti, vysoutěžila současného provozovatele v roce 2021.

„TCP aktuálně dle mého pohledu nesystémově zajišťuje úklid skrze jiný subjekt namísto toho, aby si ho řešil provozovatel sám. Zároveň zkušenosti ukazují, že do nájemní smlouvy by bylo vhodné zahrnout i nezpevněnou část venkovního prostoru. I proto jsme se rozhodli vysoutěžit provozovatele znovu,“ vysvětlil Zábranský důvody pro novou soutěž.

Tiskový mluvčí TCP Martin Boška uvedl, že původní soutěž měla stanovenou dobu pronájmu na jeden rok, kterou už současný provozovatel přesáhl. „Důvodem pro zveřejnění výběrového řízení tedy není nespokojenost se současným provozovatelem, nýbrž zohlednění dosavadních zkušeností s provozem a zasmluvnění celé využívané plochy na další období,“ sdělil.

Nejméně 30 tisíc měsíčně

Nový provozovatel získá podle informací města nájemní smlouvu od ledna 2024. Zájemci si mohou vybrat mezi smlouvou na dva roky s možností opce na další tři roky a nájmem na dobu neurčitou s šestiměsíční výpovědní lhůtou. Nejmenší možné nájemné je 30 000 korun za měsíc.

Součástí nabídky musí být popis nabízeného občerstvení a jeho ceny. Na čapadle je možné nabízet pivo, víno a koktejly, nikoliv samostatné nápoje s objemem alkoholu vyšším než 30 procent. Nabídka musí zahrnovat popis plánovaných kulturních a společenských akcí, jejich četnost a zaměření. TCP požaduje, aby se v sezoně mezi dubnem a zářím akce konaly alespoň třikrát týdně. Hlavní váhu při rozhodování bude mít dramaturgický záměr, a to 50 procent. Nabídková cena bude tvořit 30 procent hodnocení a zbylých 20 procent předchozí zkušenosti s podobným typem podnikání. Zájemci se mohou hlásit TCP do 20. listopadu.

Fotogalerie
20 fotografií