„Z tohoto důvodu bude v uvedeném období obousměrně přerušen provoz tramvají v Korunní ulici, v úseku Flora – Náměstí Míru. Linky číslo 10, 16, 23, 24 a 91 budou jezdit po změněných trasách, linka číslo 13 bude dočasně zrušena,“ informoval dopravní podnik. Přes den bude jezdit tramvajová linka 30, která pojede ze zastávky Sídliště Řepy přes Anděl, Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Náměstí Míru a zastávku Jana Masaryka na Čechovo náměstí.

V první etapě oprav křižovatky na Floře se vyměnilo šestisrdcové kolejové rozvětvení ve směru od Korunní ulice. „Kromě toho vyměníme opotřebené kolejnice v obloucích na křižovatce Jičínské a Korunní ulice, jakožto i v obloucích na křižovatce Korunní a Blanické ulice,“ uvedl Miroslav Penc z DPP.

Ve druhé etapě, která začala v sobotu 30. září, vymění dopravní podnik na Floře osmnáctisrdcové rozvětvení ve směru od smyčky Olšanské hřbitovy. Hotovo má být v pátek 6. října večer.

Provoz je přerušen obousměrně. Tramvajová linka č. 13 je zrušena, linky 5, 10, 11, 15, 16, 23, 91 a 98 jezdí po objízdných trasách. V denním provozu je zavedena tramvajová linka 31 v trase Radhošťská, Jiřího z Poděbrad, Muzeum, I. P. Pavlova, Zvonařka. V nočním provozu pak linka 90, a to v trase Bílá labuť, Masarykovo nádraží, Hlavní nádraží, Olšanské náměstí, Flora. Dále pokračuje jako linka č. 91 směr Divoká Šárka. Zřízeny jsou tramvajové zastávky Olšanské hřbitovy jako nástupní v obratišti tramvají, Flora pro oba směry v Jičínské ulici a I. P. Pavlova v obou směrech na Tylové náměstí.

V denním provozu je zavedena náhradní autobusová doprava X11 v trase Želivského, Flora, Radhošťská a v nočním provozu náhradní autobusová doprava X91 v trase Želivského, Flora.

Možnosti náhradní dopravy i přehled všech dopravních omezení mohou cestující najít na webu DPP.

Od soboty 23. září do pátku 13. října se bude nová tramvajová trať Holyně–Slivenec napojovat na stávající síť. Kvůli tomu tramvaje nepojedou mezi zastávkami Sídliště Barrandov a Holyně. Linka číslo 5 proto bude během této doby končit ve smyčce Sídliště Barrandov, náhradní autobusová doprava nebude zavedena, dodal dopravní podnik.