„Objekt vyžaduje generální rekonstrukci, a to jak uvnitř v části, která je určená k poskytování pobytových sociálních služeb pro seniory, tak i celé konstrukce objektu,“ řekla na zasedání zastupitelů pražská radní Milena Johnová (Praha Sobě).

Zastaralý

Stávající dispozice pokojů v domově seniorů podle radní nevyhovují dnešním požadavkům. Proto by měly vzniknout buňky, které budou sestávat ze společné předsíně a dvou jednolůžkových pokojů s vlastní bezbariérovou koupelnou. V obou pavilonech by totiž mělo být v prvních třech patrech osm dvojlůžkových buněk a ve čtvrtém deset jednolůžkových buněk.

Dvě jednolůžkové buňky budou ještě v prvních patrech pavilonů. Vzniknou také společné haly, terasy a zázemí pro personál. Nové pojetí pokojů podle dokumentu reflektuje trend snižující se pohyblivosti klientů, kteří přicházejí do domova ve stále vyšším věku.

Součástí zakázky bude i rekonstrukce izolací a rozvodů, zateplení fasád, výměna a zateplení střechy, demolice nevyhovujících skleníků v areálu a úprava oplocení a chodníků. Opravy prvních dvou pavilonů by měly začít v roce 2022 a skončit v roce 2024. Po ukončení první fáze rekonstrukce se počítá s opravami zbylých dvou pavilonů v areálu, jak už dříve avizovala radní pro oblast sociální politiky a zdravotnictví.