Ochlazení, které do Prahy přišlo s příchodem studené fronty už v pátek, bude pokračovat i o Velikonočním pondělí a v dalších dnech pracovního týdne. „Během pondělí počasí u nás ovlivní výrazná studená fronta, která je spojená s hlubokou tlakovou níží Ulli se středem nad severní Skandinávií, na které bude zesilovat výrazně vítr –dosáhne rychlosti až 70 km/h, tvořit se bouřky, přinese zpočátku déšť, postupně ale sněžení nebo déšť se sněhem od 300 m nad mořem,“ popsala Blesku meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že po přechodu fronty se bude výrazně ochlazovat. Do hlavního města se vrátí zima. 

V pondělí bude polojasno, odpoledne od západu oblačno až zataženo a občas déšť nebo přeháňky, postupně i sněžení. Ojediněle bouřky. Ranní teploty 1 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, po přechodu studené fronty výrazné ochlazení.

V úterý bude proměnlivá oblačnost, sněhové přeháňky, během dne i déšť nebo déšť se sněhem. Ranní teploty 1 až -1 °C. Denní teploty 5 až 7 °C.

Ve středu bude proměnlivá oblačnost, sněhové přeháňky, přechodně déšť nebo déšť se sněhem. Ranní teploty 0 až -2 °C. Denní teploty 5 až 7 °C.  

Ve čtvrtek bude proměnlivá oblačnost. Ranní teploty 1 až -1 °C. Denní teploty 6 až 8 °C.

V pátek bude oblačno. Ranní teploty 2 až 0 °C. Denní teploty 8 až 10 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno. Ranní teploty 5 až 3 °C. Denní teploty 10 až 14 °C.

V neděli bude oblačno až polojasno. Ranní teploty 7 až 5 °C. Denní teploty 16 až 18 °C.

Sledujte radar Blesku!

Video
Video se připravuje ...

Časosběr: Takhle sníh zasypal hlavní nádraží v Praze Mall TV

Fotogalerie
27 fotografií