První opravy se uskuteční ve stanici metra C Nádraží Holešovice, kde DPP o nadcházejícím víkendu opraví elektrické stavědlo z roku 2002. Oprava zastaví provoz mezi Ládvím a Florencí. Staniční zabezpečovací zařízení zajišťuje bezpečný provoz vlaků v tunelech metra a s jeho využitím řídí zaměstnanci DPP provoz. Staví tzv. vlakové cesty nebo přestavují výhybky. Zabezpečovací zařízení ve stanici Nádraží Holešovice bylo vůbec první elektronické stavědlo, které DPP v metru instaloval. Technologie tak již neodpovídá moderním požadavkům.

Po modernizaci získáme nový systém, který bude na stejné technologické úrovni jako poslední stavědla instalovaná na trase A v úseku Dejvická - Nemocnice Motol a který bude odpovídat požadavkům 21. století,“ uvedl Milan Pecka z DPP.

Jako náhradní doprava bude zavedený autobus XC, který pojede ze Sídliště Ďáblice přes Ládví a Kobylisy k Nádraží Holešovice a okolo Výstaviště a přes Strossmayerovo náměstí na Vltavskou. Upravené budou mít trasy tramvajové linky číslo 3 a 24.

Metro A

Výměna zabezpečovacího zařízení je naplánována o měsíc později na sobotu 13. a neděli 14. března ve stanici metra A Depo Hostivař. Všechny soupravy tak budou končit ve stanici Skalka. Zavedena bude náhradní doprava.

Metro C

Linku C čekají ještě další dvě výluky. Vlaky nepojedou kvůli vyměněn dřevěných pražců za betonové od 2. do 5. dubna mezi stanicemi Pražského povstání a Hlavním nádražím. Poslední výlukou je zastavení provozu mezi Ládvím a Letňany 12. a 13. června. Tady bude DPP vyměňovat zabezpečovací zařízení. Lidé budou muset v obou případech využít náhradní autobusovou dopravu.

Tramvaje

Výluky a omezení kvůli opravám čekají také na cestující tramvajemi. DPP v současné době opravuje koleje v Chotkově ulici. Poté, co práce dokončí, zahájí 26. února výměnu kolejí a kolejových oblouků v úseku od křižovatky Bělehradské a Jugoslávské ulice po křižovatku Francouzské a Blanické. Podnik opraví také trať v ulicích Na Pankráci a v Táborské v Praze 4 a v květnu v křižovatce U Bulhara v Praze 1 a v červnu na Palackého náměstí v Podskalí.

Fotogalerie
19 fotografií