Favoritem milionového dostihu na 1400 metrů je klisna Jin Jin pod žokejem Maximem Pecheurem. Čtyřletá hnědka německé majitelky Sabine Goldbergerové a českého trenéra Bohumila Nedorestka během své kariéry absolvovala pět dostihů a ve všech zvítězila!

Druhým významným dostihem je EJC Lokotrans Middle na 1800 metrů, kde se očekává vítězství čtyřletého hřebce Ignaciuse Reillyho s žokejem Vincentem Cheminauem, který nahradil zraněného šampióna Christophe Soumillona. 

O den dříve se uskuteční dostihové odpoledne s vrcholy v podobě 42. Velké ceny Prahy a 42. Velké ceny Českého turfu. V prvním dostihu je hlavním favoritem obhájce Torque Power s žokejem Jaroslavem Línkem, ve druhém Boomboom Kiss s žokejem Martinem Laubem.

V sobotu i neděli první dostihy odstartují vždy ve 14 hodin, areál závodiště bude otevřen od 12 hodin. Z důvodu mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví je omezena kapacita na 1000 osob. Vstup do areálu bude umožněn pouze osobám s ochrannými prostředky (rouška, respirátor, ústenka, šátek, šál). Povinnost je mít v průběhu akce bude kontrolována a důsledně vyžadována.

Pokud nemáte možnost osobně navštívit závodiště, sledujte v sobotu od 14 hodin online přenos na velka-chuchle.cz/dostihy-zive. V neděli je od 14.40 živý přenos na ČT2. Vsadit si můžete přes web nebo na pobočkách u sázkových kanceláří Tipsport a Chance. Fundované tipy odborníků najdete na www.tiparuvpalec.cz.

Zde předkládáme tipy Antonína Ebra z redakce Blesku na tři nejlepší koně vybraných hlavních dostihů:

SOBOTA

VI. Torque Power – Sagar – Rabbit Havana

VII. Boomboom Kiss – Arcturus – Rusel

NEDĚLE

IV. Giannina – Dragon Arrow - Hotchwaye

V. Jin Jin – Troizilet – Mr Right

VI. Zoriana – Perfect Pitch - Faliraki

VII. Ignacius Reilly – Rate - Garlizain

Fotogalerie
17 fotografií