Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) přinesl předpověď počasí na následující týden. V noci z neděle na pondělí varují řidiče. Mezi desátou a sedmou hodinou ranní bude v Praze zataženo, místy slabý déšť nebo mrholení. „Výjimečně i mrznoucí, při kterém se může tvořit ledovka,“ uvedlo ČHMÚ na svých stránkách. 

V pondělí přes den to ale nebude o nic lepší, i když slibují přechodně i polojasnou oblohu. Většinu dne ale bude zatažená s ojediněle slabým déšťem nebo mrholením. Nejvyšší teploty 5 až 7 °C. 

„V úterý přejde přes naše území studená fronta, za kterou k nám začne proudit chladnější a vlhčí vzduch od západu,” prozradili meteorologové. Zůstane zataženo až oblačno a místy déšť nebo přeháňky, později i srážky smíšené. K večeru srážky budou ustávat a ubyde i oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až 1 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 6 až 8 °C.

Déšť i srážky smíšené

Ve středu bude převážně oblačno a místy smíšené nebo i dešťové přeháňky. Nejnižší noční teploty +1 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 5 °C.

Ve čtvrtek se počasí také zásadně  lišit od první poloviny týdne nebude, kdy mraky nad metropolí zůstanou, a přeženou se přeháňky,  které zpočátku mohou být i smíšené. Nejnižší noční teploty +1 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 6 °C. 

V pátek, sobotu i v neděli by se mělo přes den oteplit, denní teploty by mohly vyšplhat až k osmi stupňům.