Parkoviště znovuotevřela Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) se zástupci jihoměstské radnice v Chilské ulici poblíž metra Opatov. Své místečko, na které bude dohlížet hlídač, by zde mělo nalézt celkem 212 vozidel, přičemž další 4 náleží ZTP. Otevřeno má denně od 4:00 do 1:00, a jednotná cena za celodenní parkování v případě návazného cestování MHD, což je účel parkoviště, činí 20,- Kč.

Po dvou letech sláva: Kdy znovu?

„Naše městská část se dlouhodobě potýká s deficitem parkovacích míst, proto jsem velmi rád, že se nám společně podařilo dospět k dohodě a parkoviště opět plní svůj účel, navíc za příznivou cenu,“ uvedl radní jedenácté městské části pro dopravu Martin Duška (Piráti). Ten mimo jiné narazil na fakt, že zřízení parkoviště provázely vleklé majetkoprávní spory mezi hlavním městem a soukromým spolumajitelem pozemků. Tahanice, kterých se zúčastnila i radnice Prahy 11, trvaly dva roky.

Praha 11 nicméně není jedinou částí metropole, kde by měly další parkoviště vznikat. „Naším cílem je na maximu příjezdů do Prahy nabízet řidičům možnost přesednout na MHD nebo příměstské vlaky, vyhnout se špičkám a rychle se dostat do centra,“ vysvětluje náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). „Do konce roku otevřeme záchytná parkoviště na třech nových místech a pokračovat ve výstavbě budeme intenzivně i příští rok.“
Fotogalerie
4 fotografie