„Prosíme návštěvníky, aby respektovali otevírací dobu hřbitovů. S výjimkou Vyšehradského a Malostranského hřbitova nejsou hřbitovy osvětlené, a po setmění tak hrozí nebezpečí úrazu,“ upozornila mluvčí Správy pražských hřbitovů Oldřiška Dvořáčková.

Lidé se mohou 2. listopadu zúčastnit na vybraných hřbitovech plánované mše. Kardinál Dominik Duka bude od 17:00 sloužit mši v bazilice sv. apoštolů Petra a Pavla. Na Vyšehradském hřbitově před Slavínem povede společnou modlitbu děkan Vyšehradské kapituly Michal Němeček. Na Olšanských hřbitovech se u centrálního kříže uskuteční dušičková pobožnost od 15:00, v kostele sv. Rocha na Žižkově se bude od 16:00 konat mše a další je plánována v kostele sv. Prokopa na Sladkovského náměstí od 20:00. Do kaple sv. Václava na Vinohradské hřbitovy mohou zájemci přijít v 15:00 na katolickou mši, následovat bude modlitba za zemřelé na hřbitově.

Pražské hřbitovy až do neděle hlídá více strážníků městské policie. Dohlíží na ně ve dne i přes noc. V dušičkovém období totiž roste počet krádeží, častější je i vandalismus. Policie proto doporučuje, aby lidé na hřbitovy nechodili sami a dobře si hlídali své osobní věci.

Fotogalerie
5 fotografií