Bez pohybu se těžko dá hovořit o zdravém stylu života. TJ Sokol Prosek proto pro seniory z blízkých a nedalekých sídlišť a okolí pořádá od října až do května příštího roku nejrůznější pohybově relaxační programy, které mají za cíl udržet lidi fit a hlavně zdravé.

Pohyb je základním projevem života,“ uvádí emeritní starosta TJ Sokol Prosek Otakar Mach. „Pro stárnoucího člověka je prioritní, aby z pohybového procesu odcházel nejen tělesně zdatnější, ale hlavně psychicky odolnější, s pocitem větší důvěry v sebe sama. Jinými slovy zůstat co nejdéle optimistický a soběstačný.“

Hodinová cvičení se v sokolovně Na Proseku 6/15 konají od října každý čtvrtek v 9:30. Seniory čeká zdravotní tělesná výchova, čínské dechové a energizující cviky, jóga, cvičení kloubů i okohybných svalů očí. Program přitom prošel pod výzkumným drobnohledem odborníků z Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. „Zařazována jsou zábavná a hravá cvičení rozvíjející postřeh, reakci, odhad, jemnou koordinaci a stabilitu těla,“ vysvětluje Mach s tím, že u každého zájemce jsou zohledňovány především jeho tělesné a zdravotní možnosti.