Tunelový komplex, který byl otevřen se čtyřletým zpožděním, měří 5500 metrů. To z něj činí nejdelší silniční tunel v České republice a nejdelší městský tunel v Evropě! Blanka usnadňuje cestu řidičům z celé republiky, průměrně jich tudy projede 92 402 každý den!

Jaké by to bylo bez ní, si Praha vyzkoušela naposledy loni v dubnu. Tehdy musel být kvůli závadě na technice tunel uzavřen, a v metropoli vypukla apokalypsa kolon, které ucpaly celé město. Za čtyři roky fungování Blanky se tady stalo 372 nehod. „Nejčastěji šlo o závady vozidla a zastavení. Mezi nejnebezpečnější patří po dopravních nehodách samovolné požáry vozidel a pohyb chodců v tunelech,“ vysvětlila mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Kromě nehod v tunelu dochází i ke kuriózním situacím. Technická správa komunikací od začátku provozu Blanky napočítala 300 lidí, kteří si sem udělali výlet. Její pracovníci zaznamenali volně pobíhajícího psa, pěšky se sem vydaly dvě ženy s kočárkem a procházela i řada chodců, někteří evidentně v podnapilém stavu. Šíleností se však dopouštějí i řidiči, kteří nevěří informacím o uzavření výjezdů a pak v tunelu nebezpečně couvají nebo se otáčejí.

Zavřou ho?

Dokumentaci potřebnou pro kolaudaci zatím pražský magistrát kompletuje. Tento proces se však může natáhnout až na desetiletí. Ve stavebním povolení je totiž uvedena podmínka, že Blanka může být v plném provozu až ve chvíli, kdy bude dokončena severozápadní část obchvatu. Hrozí však nebezpečí, že by tunel mohl být soudem uzavřen – Nejvyšší soud totiž už vydal precedentní rozhodnutí, ve kterém varuje před neúměrným prodlužováním zkušebního provozu...

Do roku 2031 chce Praha pořídit Blance, které dala jméno asistentka architekta, »sestřičku« Vlastu. Ta se bude skládat ze tří úseků, které by měly spojit tunel Blanka s Jižní spojkou a tento plánovaný úsek vnitřního okruhu s Proseckou radiálou. Celkově by měla měřit 10,3 kilometru. Město projekt vyjde na 344,3 milionu korun.

Fotogalerie
10 fotografií