Stejně jako v případě Manifesto Marketu na Florenci je i druhé místo záměrně zvolené jako dočasné útočiště projektu. Jedním z jeho cílů je přinést život do pozapomenuté lokality, kterou v tomto případě je provizorní parkoviště při Národním domě nedaleko pražského Anděla.

Samotná budova Národního domu je v současnosti před rekonstrukcí a hledá nové využití. To je přesně stav veřejného prostoru, který tým lidí kolem amerického krajinného architekta Martina Barryho rád přetváří v lokalitu, která místo prázdnoty může pulzovat životem.

V případě smíchovského Manifesta však lidé nemají čekat zopakování konceptu mobilních kontejnerů. „V Manifestu na Smíchově vytvoříme koncept, v jehož středobodu bude pivní kultura a umění českých sládků. Zaměříme se na nejvyšší kvalitu a rozmanitost. Překvapivá bude nabídka jídla – místo klasických pivních „snacků“ se zde bude pivo snoubit s pokrmy, které se pivem zapíjejí v různých koutech světa, zejména v Asii,“ uvedl ke konceptu Martin Barry.

Také na Smíchově se v rámci kulturního vyžití plánují hudební večery, DJ sety, letní kino a další zdarma přístupné kulturní akce. K přetvoření parkoviště v nové Manifesto bylo přizváno architektonické duo „Chybík + Krištof“. Dle poskytnutých vizualizací se na místě počítá i s vodní plochou. Přesný termín otevření druhého Manifesta bude znám v průběhu května, v provozu bude do letošních Vánoc. Pro jarní znovuotevření by se pak projekt měl přestěhovat na novou adresu.

Fotogalerie
4 fotografie