Avizovaná událost omezí dopravu v lokalitách Prahy 1, Prahy 2 a Prahy 5. Historická auta pojedou v koloně a zaberou vždy pouze jeden jízdní pruh. U akce bude asistovat policie, vzpomínková událost je hlášena na pátek 26. dubna od 8:00 do 14:00 hodin.

Konvoj vyrazí z Cihelné ulice, přes Klárov bude pokračovat na Malostranské náměstí. V Karmelitské se otočí a směřovat bude zpátky na Klárov. Odtud bude pokračovat na Chotkovu, Mariánské hradby, Jelení, Keplerovu a Pohořelec. Odtud se opět vrátí stejnou trasou na Klárov.

Historické vozy budou pokračovat na nábřeží Edvarda Beneše, Čechův most, Dvořákovo a Alšovo nábřeží, náměstí Jana Palacha, Křížovnickou, Smetanovo nábřeží a Masarykovo nábřeží. Vltavu dále přejedou přes Jiráskův most, za kterým objedou Dienzenhoferovy sady. Zpáteční cesta povede po stejné trase až na Křížovnickou, odkud bude konvoj dál pokračovat na náměstí Curieových, Dvořákovo nábřeží, nábřeží Ludvíka Svobody, Holbovu, Klimentskou a Wilsonovuna Václavské náměstí.

Otočkou přes Jindřišskou budou dál auta pokračovat Mezibranskou a Žitnou na Karlovo náměstí, Resslovu a Jiráskův most. Spanilá jízda skončí ve Zborovské ulici, kde dojde i k ukončení celé akce.

Fotogalerie
4 fotografie