„V první etapě výluky na Strossmayerově náměstí dojde k výměně provozně silně exponovaného, trojkolejného rozvětvení od ulice Milady Horákové a spojovacích oblouků směrem k nábřeží Kapitána Jaroše,“ uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. V uzavřeném úseku se také provede potřebná oprava kolejnic.

Linky 1 a 25 budou kvůli opravám odkloněny přes zastávky Čechův most, Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše a Chotkovy sady. Stejnou trasou pojedou v úseku Dlouhá třída – Hradčanská linky 8, 91 a 96. V obou směrech bude fungovat zastávka Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše.

Tramvaje číslo 12 budou zrušeny a v úseku stanic Chotkovy sady – Sídliště Barrandov je nahradí posílená linka 20, mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm Holešovice pak linka 26. Ta pojede ve směru z centra ze zastávky Strossmayerovo náměstí přes Vltavskou, Pražskou tržnici, Dělnickou a Nádraží Holešovice do obratiště Výstaviště Holešovice. Mezi Hradčanskou a Divokou Šárkou linku 26 nahradí linka 20.

Ve dne pojedou ve vyloučeném úseku náhradní autobusy X1. V nočním provozu pak X91 ze zastávky Náměstí Republiky přes Strossmayerovo a Letenské náměstí do zastávky Hradčanská.

O výluce bude dopravní podnik informovat pomocí letáků a velkých tabulí s mapou, na nejexponovanějších místech budou od 6:30 do 18:30 informátoři v reflexních vestách. Od 9. do 12. dubna na výluku upozorní pravidelné hlášení ve stanicích metra. O omezení dopravy se cestující dozví také ve vozech dotčených tramvajových linek.