Údržba tramvajové trati v okolí Národního divadla odstartuje ve středu 5. září ve 20:00 hodin, kdy se přeruší provoz v úseku Staroměstská – Národní divadlo v tomto uvedeném směru. Výluka potrvá do čtvrtečních 4:45 hodin, kdy bude navazovat výluka v části křižovatky u divadla od zastávky Jiráskovo náměstí směr Staroměstská. Definitivně hotovo bude v pátek 7. září v 0:40 hodin.

Tramvajové linky číslo 2 a 18 pojedou v úseku Malostranská – Národní divadlo odklonem přes Malostranské náměstí, Hellichovu a Újezd.

Linka číslo 17 ve směru od Holešovic pojede do středečních 22:00 mezi Čechovým mostem a Jiráskovým náměstím odklonem přes Malostranskou, Malostranské náměstí, Újezd, Národní divadlo, Národní třídu a Myslíkovu. Od 22:00 pak tuto linku bude čekat odklon mezi Čechovým mostem a Výtoní, trasa bude stejná jako ta předchozí až k Národnímu divadlu, dál ale spoje pojedou přes Karlovo náměstí, Botanickou zahradu a Albertov. Ve směru od Modřan bude linka číslo 17 po celou dobu výluky v úseku Jiráskovo náměstí – Národní divadlo odkloněna přes zastávky Myslíkova a Národní třída.

Noční linka číslo 93 pojede mezi Staroměstskou a Národním divadlem po náhradní trase přes zastávky Malostranské náměstí, Hellichova a Újezd. Pro tento spoj vznikne dočasná zastávka Staroměstská na náměstí Jana Palacha za křižovatkou s Křížovnickou ulicí na místě, kde funguje náhradní autobusová zastávka při výlukách provozu metra.