První květnový den je zasvěcen zamilovaným, první červnový den je zasvěcen pivu. Alespoň na Žižkově. V pátek a sobotu, 1. a 2. června totiž na Parukářce proběhne již sedmý ročník tradičního Žižkovského pivobraní. To krom nepřeberné nabídky tuzemských piv nabídne i zajímavý hudební program.

40 minipivovarů na jednom místě

Podobně jako První Pivní máj, který se u Břevnovského kláštera koná tradičně 1. května, i Žižkovské pivobraní dává šanci především českým minipovarům, aby předvedly svá „díla“. Letos se jich představí z celé republiky 40.

Návštěvníkům pivobraní nabídnou nejrozmanitější výběr. Čepovat se budou piva výčepní, kvasnicová, pšeničná, bylinná, portery či jiné speciální druhy. Bude-li počasí tak parné, jako po většinu května, jistě přijde k duhu každý lok čehokoliv chlazeného. Na místě bude rovněž, tak jako každoročně, dostatek stánků i s „netekutým“ občerstvením.

I pivo pomáhá druhým

Na Parukářce naleznete jak minipivovary, jejichž nabídku již návštěvníci ocenili v minulých letech, tak i zcela nové značky,“ uvedla v tiskové zprávě starostka Prahy 3 Vladislava Hujová k účasti některých vyhlášených pivovarů. „Bude zde i Mamma Beer čili limitovaná edice piv od nadace Mamma Help, která pomáhá ženám s rakovinou prsu.“

Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, akce je určena skutečně každému i rodinám s dětmi, pro které je připraven zajímavý program. Zatímco se dospělí budou moci „osvěžit“, děti si budou moci zahrát třeba stolní fotbal. Pro ty, které zrovna nezaujme, bude připraveno pískoviště, kuchyňka, prolézačky, skákací hrad nebo malování na obličej.

Hudební program

Po oba dva dny akce je pro návštěvníky připraven i zajímavý hudební doprovodný program. Na Parukářce po čas pivobraní vystoupí například Peneři Strýčka Homeboye, Kapriola, No Distance Paradise nebo I Love You Honney Bunny.