Po zřícení lávky v Troji v prosinci minulého roku si nechala Praha 16 vypracovat posudek na lávku přes Berounku. Odborníci zjistili, že je potřeba zlepšit ochranu proti případnému zřícení. Práce nyní pokročily a od 3. dubna začnou dělníci pracovat na statickém zajištění lávky. Lávka kvůli tomu bude po celý měsíc uzavřena.

Provizorní úpravy by poté měly být prozatím ukončeny. „Zpevnění nosného průvlaku mostovky je posledním bodem provizorního zabezpečení, které bylo podle doporučení vycházejícího ze statického posouzení podmínkou zachování provozu na lávce,“ vysvětlila Kateřina Drmlová za úřad Prahy 16.

Opravou projde také lávka na Barrandovském mostě:Od prosince 2017 bylo doposud realizováno hned několik opatření. Po prvních testech došlo k zamezení vjezdu motocyklů a zúžení prostoru pro vstup na lávku tak, aby na ni lidé vcházeli jednotlivě. V únoru tohoto roku následně proběhla instalace výstražné tabule s upozorněním, že lávku mohou používat pouze jednotlivé osoby.

Došlo také k instalaci výstražného semaforu, který se v případě překročení rychlosti větru nad hranici 36 kilometrů za hodinu rozsvítí. Červené světlo poté přikazuje lidem, aby se na lávku nevydávali kvůli své bezpečnosti. Současný mostek by měla nahradit do budoucna jiná stavba. V tuto chvíli ale není jisté, kdy vznikne. Nejdříve by se mohlo začít stavět okolo roku 2020.