Lekce je určená slyšícím i neslyšícím účastníkům. Povede ho studentka Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Eva Hegedüsová. „Kurz je dotovaný z programu SmartUp od Nadace O2, proto ho můžeme nabízet za skvělou cenu 300 korun,“ uvedla Lucie Přibylová, autorka projektu NáZNAK, který založila spolu s kamarádkou Annou Pogranovou.

„Obě milujeme umění a práci s neslyšícími, jelikož jsou to lidé s neuvěřitelným potenciálem. Naším cílem je budovat mosty mezi slyšícími a neslyšícími. Chceme tak pomoci k lepší integraci neslyšících, přispět ke vzájemnému porozumění a k rozbití předsudků a strachu z komunikace s neslyšícími,“ dodala Lucie Přibylová.

Získají práci?

Kurzem šperkařství chtějí dívky zvyšovat kvalifikaci neslyšících na trhu práce v oblasti, po které je aktuálně poptávka a jež zároveň nabízí velký prostor pro seberealizaci.

„Kurz šperkařství patří do série workshopů pro slyšící i neslyšící zaměřené na oblast umění a řemesel, kde není potřeba akustická komunikace, naopak se více rozvíjí vizuální a haptická stránka osobnosti návštěvníků. Na workshopech tedy dochází nejen k tvůrčí práci, ale i ke kreativnímu dialogu mezi slyšícími a neslyšícími účastníky,“ vysvětlila Anna Pogranová.

Pokud se chcete naučit vyrobit vlastní šperk, dorazte na adresu Novovysočanská 501/5, Praha 9. Akce se koná od 16 do 20 hodin a zaplatíte za ni 300 korun.

Podívejte se, jak Michal ručně vyrábí  zásnubní prsteny:

Video
Video se připravuje ...

7 neznámých míst, odkud vidíte celou Prahu! A jak Michal ručně vyrábí zásnubní prsteny. Matěj Smlsal, David Vaníček