Vietnamská komunita po dlouhá desetiletí neodmyslitelně patří do českého světa. Asijská kuchyně z těchto končin se navíc v posledních letech těší nebývalému zájmu, a tak lidé často ze zvědavosti chtějí zažít atmosféru Malé Hanoje v pražské Libuši. Na místě se však nachází mnoho podniků, jak se tedy vyznat a odhalit, které opravdu stojí za návštěvu?

Zájemci dostanou příležitost to zjistit v sobotu 18. března. Integrační centrum Praha a organizace VietUp pořádají komentovanou prohlídku, během které lidé zažijí tržnici Sapa ve spolupráci s lidmi, kteří se už na místě vyznají.

Sraz je naplánovaný v 11 hodin před modrým vchodem do tržnice nedaleko autobusové zastávky Sídliště Písnice, odkud začne samotná prohlídka. V poledne proběhne návštěva buddhistického chrámu a obchodů s tradičními produkty, poté dojde na očekávanou degustaci vietnamských pokrmů. Ve 13:30 se celá vycházka zakončí prezentací o Vietnamu, kde se lidé během workshopu naučí přípravu vietnamské kávy.

Na akci je nutné se registrovat, k tomuto kroku je nezbytné kontaktovat organizátora výletu pomocí e-mailu.

Vietnamské tržnici Sapa se věnovala i jedna z epizod pořadu Selfie z Prahy. Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Josef z jeřábu nad muzeem: Jak chodí v 80 metrech na WC? A Vietnamci dávají botičky! Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček