Osmý ročník turistického pochodu Courání Prahou pořádá Klub českých turistů společně s odborem Pohoda Praha. Abyste se závodu vůbec mohli zúčastnit, zaplatíte za 10kilometrovou trasu startovné 10 korun, pokud jste v klubu, jinak 20 korun. Za děti do 15 let pak dáte korun pět. Za ostatní trasy zaplatí dospělí 35 korun, děti 25.

Pro turistické nadšence organizátoři připravili hned pět tras. Pro nejmenší je vhodná trasa 10 km, která začíná u Uhříněveského muzea a vede přes Koloděje do Blatova. Další trasy pak začínají vždy od Újezdského muzea, 17kilometrová trasa vede od Blatova, přes Běchovice a Dubeč až do Kolodějů. Trasa, která měří 25 kilometrů, si pochod rozšíří o Uhříněves, 32kilometrová pak o Uhříněves a a Benice.

Trasa pro opravdové ostřílené turisty pak měří dokonce 54 kilometrů, a vede od Blatova přes Běchovice, Dubeč, Uhříněves, Říčany, Benice až do Kolodějů.

Odměnu dostane nejmladší a nejstarší účastník

Cílem je dorazit do městské části Praha 21 do Restaurace Na Blatově v Újezdu nad Lesy, kde budou organizátoři čekat od 11 do 20 hodin.

V cíli pak budou oceněni tři nejlepší muži a tři nejlepší ženy. Odměnu dostane i nejmladší a nejstarší účastník pochodu. Na pochodu vás může i překvapit losování o ceny či tajná kontrola s občerstvením. Ta bude k dispozici na trasách od 25 do 54 kilometrů.

„Všechny trasy jsou na turistické mapě Klubu českých turistů číslo 37 okolí Prahy-východ. Každý startuje na vlastní nebezpečí, děti do 15 let musí pochod absolvovat v doprovodu rodičů. Všem účastníkům přejeme příjemnou cestu a dobrou náladu,“ uvedla Klára Zezulová z odboru Pohoda.