Sotva skončily v pražské podzemce rozsáhlé opravy trati na trase C, které trvaly dva víkendy, práce se v metru přesouvají jinam. A to konkrétně na žlutou trasu B, kde lidé musejí počítat s problémy, které zasáhnou hned pět stanic.

V neděli 13. listopadu se proto cestující ve směru na Černý Most svezou pouze do stanice Českomoravská, kde soupravy budou končit. Stanice Vysočanská, Kolbenova, Hloubětín, Rajská zahrada a Černý Most zůstanou zavřené a podzemní tunely tu obsadí dělníci. Práce tady potrvají od ranního zahájení provozu až do zhruba 12:45 hodin.

Omezení metra na lince B v úseku Českomoravská – Černý Most
Autor: DPP

Co bude jinak?

Po celou dobu rekonstrukčních prací nahradí uvedený úsek povrchová náhradní doprava XB. Autobusy pod tímto označením budou jezdit na trase Českomoravská – Nádraží Libeň – Hloubětín – Rajská zahrada – Černý Most.

Cestující mohou ke stanicím metra Vysočanská a Kolbenova využít pravidelné povrchové linky, které na tato místa zajíždějí.

Uvedené práce také ovlivní tramvajovou linku číslo 14. Ze zastávky Nádraží Vysočany ji Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) prodlouží na Kolbenovu a Hloubětín do obratiště na Lehovci, kde ukončí svou jízdu.

Jak bývá zvykem, DPP bude mít v den výluky v terénu informátory, kteří budou v okolí uzavřených stanic metra pomáhat lidem s náhradními možnostmi dopravy. Samozřejmostí budou letáky a hlášení ve stanicích metra.