Na území škol Prahy 8 se místním žákům zprovoznily nové kuchyně a jídelny. Žáci si tak nově užívají obědy v moderním prostředí, které nevypadá jako vystřižené z vrcholné etapy normalizačního období. Některé provozovny totiž byly doposud netknuté až 50 let.

Na začátku října se proto nově otevřela také jídelna v Základní škole Dolákova v Bohnicích, kde se původně mělo všechno stihnout ještě před zahájením školního roku. Na místě se ale během rekonstrukce objevily nečekané komplikace, a tak děti musely během září jezdit na oběd do jiné školy.

V Praze 8 proběhla modernizace kuchyně a jídelny v ZŠ Dolákova.
Autor: MČ Praha 8

Podobná situace panovala také na Základní škole Libčická v sousedních Čimicích. Po rekonstrukci zdejší jídelny a kuchyně si kromě žáků budou novou práci pochvalovat také zaměstnankyně kuchyně, které dostaly úplně nové zázemí.

Protiskluzové podlahy

Prostory obou jídelen mají novou výbavu a díky lepším podmínkám by se měla zvednout také kvalita podávaného jídla. Nejde ovšem pouze o pozlátko, celková rekonstrukce měla i svůj praktický účel.

Nově se v provozovnách proto objevily také protiskluzové podlahy, takže už nebudou hrozit nebezpečné pády a zlepší se tím obecně bezpečnost jak na pracovišti v kuchyni, tak v prostorách jídelny, kde se pohybují děti.