Situaci během zkušebního provozu bez signalizačního zařízení monitorovala policie. Ta předala vedení Městské části Praha 7 podněty. Místní úřad mimo jiné také zareagoval na zpětnou vazbu od obyvatel metropole. Starosta Jan Čižinský a místostarosta Ondřej Mirovský proto požádali Odbor dopravy Magistrátu hlavního města Prahy o obnovu semaforů na Strossmayerově náměstí.

Nový režim, kdy světla budou křižovatku řídit přes všední dny a během noci a o víkendech zůstanou vypnutá, bude opět monitorován a během následujících týdnů k tématu proběhne nová diskuze ze strany vedení místního úřadu.
Praha 7 částečně vrací semafory na Strossmayerovo náměstí.
Autor: Matěj Smlsal
Vypnutí signalizačního zařízení na rušné křižovatce mělo hned od začátku své podporovatele i odpůrce. Například Zuzana R. na sociální síti uvedla: „Musím říct, že to byl tedy dost blbý sociální experiment. Přecházet tu složitou křižovatku a pamatovat si, která tramvaj jak odbočuje.“ Opačný názor pak sdílí pan Petr N.: „Kdykoliv jedu přes Strossmayerovo náměstí, skákají mi pod tramvaj na červenou důchodci i maminky s kočárky, stav vypnuté signalizace vypadal ideálně.“

Fotogalerie
6 fotografií