Městská část Praha 7 se k vypnutí světelné signalizace rozhodla v koordinaci s Magistrátem hlavního města Prahy a Technickou správou komunikací. Místní úřad teď monitoruje situaci ve spolupráci s městskou policií.

Názory na zkušební provoz bez semaforů na Strossmayerově náměstí se různí. Někteří na sociálních sítích změnu vítají, objevují se ale také negativní reakce.

Smíšené až negativní reakce 

„Bohužel nápad se mi moc nelíbí, souhlasím s názorem, že křižovatka je ráno plná dětí a křižovatka je vcelku frekventovaná, radši si počkám na zelenou, často vidím přebíhat lidi na červenou těsně před tramvají. Za mě tedy ne,“ svěřila se na stránce Stanislava a mnozí další s ní souhlasí.

„Za sebe teda radši budu stát na světlech, než aby mi tam vlítlo třeba jen jedinkrát nějaký dítě, co to neodhadne. Pro děcka je to složitá křižovatka (pro staré lidi taky). Nejsou tam jen auta, ale i tramvaje, které různě odbočují,“ doplňuje Josef.

Nápad má ale i své zastánce, například Michaela o nápadu napsala: „Dnes jsem několikrát přecházela a přišel mi provoz mnohem plynulejší. Netušila jsem, že jde o záměr, a říkala si, že by to tak klidně mohlo být i normálně. Naopak mám pocit, že i řidiči dávají víc pozor.“

Řešení je to zatím dočasné, nicméně pokud se nápad uchytí, zůstane to tak na mnohem delší dobu. Lidé mají možnost vyjádřit ke změně svůj názor – stačí napsat na e-mailovou adresu prechody@praha7.cz.