Na Praze 5 se v rámci Mezinárodního dne dětí uskuteční během jednoho týdne čtyři akce pro ratolesti a jejich rodiče. Vyberte si tu, která je vám nejbližší. 

Den dětí na Barrandově

Dětský den na Barrandově se uskuteční 26. května od 15 hodin již tradičně na Trnkově náměstí. Děti se mohou těšit na zábavné odpoledne plné soutěží a atrakcí. Nebude chybět ani divadélko a klaun. Oblíbenou a tradiční akci pořádá pod záštitou starosty Radka Klímy (TOP 09) Kulturní a rodinné centrum Barrandov.

Dětský den v parku

Již třetí ročník dne dětí se bude konat také v parku Na Pláni 28. května od 14 hodin. Těšit se můžete na občerstvení, hry pro děti, spoustu jídla, dobré hudby a především skvělé nálady. V letošním roce také proběhne koncert akustické kapely (na malé kombo) a po 17 hodině vystoupí kouzelník Magistr Kelly s workshopem, kde naučí děti několik triků.

Park Portheimka

Ve středu 1. června ve 12 hodin startuje dětský den Dream Team for kids 2016 v Parku Portheimka. Na své si přijdou jak děti, které si zasoutěží a poznají nové kamarády, tak i jejich rodiče, kteří si poslechnou dobrou muziku.

A poslední akce se bude konat v pátek 3. června pod názvem Dětský den Khamororo, který odstartuje v 15 hodin v parku Portheimka. Pro děti i dospělé bude připraven bohatý odpolední program plný zábavy, hudby, soutěží a dalších překvapení. K dobré náladě přispěje i vystoupení kapel a dětských tanečních souborů z celé republiky. Těšit se také můžete na bojový tanec capoiera, který představí soubor Bojovat srdcem z Brna, pěvecké workshopy povedou sestry Matiovy.

Zařádit si budou moci i ti nejmenší, a to na dřevěném kolotoči, skákacím hradě anebo se budou moci projet v kočárech tažených poníky. Připravené jsou také dětské dílny, tedy výroba originálního šperku, umělecká dílna, kreslení, megabubliny, malování na obličej a mnoho dalšího.