Rádi běháte? Jste příznivci zdravého životního stylu? Pak určitě nesmíte chybět na první společné lekci běhání 4. dubna od 18 hodin. Dvouhodinové lekce běhání zdarma pod vedením instruktorů připravila pro své občany městská část Praha 12 spolu s Domem dětí a mládeže Monet. Projekt „Dvanáctka běhá” probíhá od 4. dubna do 30. června. Lekce probíhají v areálu národní házené na začátku Modřanské rokle.

K dispozici jsou pro návštěvníky dva lektoři z atletického oddílu Slavia Praha, kteří je rozdělí do několika výkonnostních skupin, poskytnou běžecké lekce, kondiční tréninky, cvičení na obratnost, výživové poradenství a hlavně pomohou se správnou technikou běhu. Připraveno je pro účastníky několik variant délek a náročnosti tratí i šatny.

„Vzhledem k velkému zájmu o loňský pilotní projekt a kladnému hodnocení všemi účastníky i organizátory, budeme pokračovat ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Monet při organizování akce Dvanáctka běhá i letos. Organizátoři z Dětského domu Monet navíc plánují rozšíření nabídky na 2 lekce týdně,” uvedl pro Blesk.cz zástupce starostky Prahy 12 Zbyněk Boublík.

Lektoři se zaměří na rozcvičení zahřátí a rozvoj pohyblivosti. Dle zdatnosti si běžci zvolí náročnost a tratě. Součástí lekcí jsou i relaxační, protahovací a posilovací cvičení s pomocí speciálních pomůcek.

První letošní běh bude věnován na pomoc Kontu Bariéry – Run and help, které cílí na pomoc lidem s postižením. Je na uvážení každého účastníka zda a jakou částku konto podpoří.