Žena se k činu už dříve přiznala, popírala však to, že se na něj připravovala. Šlo prý o reakci ze strachu a rozrušení. Městský soud zohlednil skutečnost, že napadený muž byl dvakrát v minulosti trestán za násilnou trestnou činnost, užíval drogy a dříve byl také z bytu vykázán.

„Žena se proti poškozenému jednou ohnala nožem a způsobila mu zranění, kterým podlehl. Byla ale také jediná z bytu, která volala záchranku a snažila se muži pomoct. Dospěli jsme proto k závěru, že to nebyla vražda. Vrchní soud to ale viděl jinak a dal jí 12 let,“ řekl v rozhovoru pro Deník N soudce Kamil Kydalka, jenž se případem zabýval u městského soudu a z justice poté odešel do důchodu.

Potyčka se smrtícím následkem se stala v Libni. Dvaadvacetiletá Čakurdová podle verdiktu vyvolala hádku s třiatřicetiletým partnerem své sestřenice. Muži dala podle rozsudku pohlavek, on jí facku vrátil. Ve chvíli, kdy se do konfliktu zapojil i tehdejší přítel Čakurdové, využila dívka situace a bodla svého protivníka velkým kuchyňským nožem. Zasáhla játra, plicní žílu i srdce. Přivolaní záchranáři muži nemohli pomoct. V bytě v té době byly i tři malé děti.

Pražský městský soud ženě uvěřil, že nešlo o záměr a v incidentu sehrála roli jistá dávka rozrušení. Podle předsedy odvolacího senátu Jiřího Lněničky však nelze čin kvalifikovat jen jako zabití. Upozornil na to, že si Čakurdová nůž připravila a že konflikt vyvolala.

Fotogalerie
4 fotografie