Muž řádil v metru počátkem března kolem sedmé večer. Nejdřív ve stanici metra Florenc sprostě nadával lidem, kteří mu přišli do cesty, jeho agrese se ale stupňovala - ze slovních nadávek totiž přešel k napadání. „Jednoho z cestujících v přestupním vestibulu odstrčil, udeřil ho loktem do oblasti ramen a pokračoval dál na nástupiště. Tam vstoupil do přijíždějící soupravy jedoucí na Černý Most a uvnitř začal okamžitě slovně velmi hrubě urážet cestující a na jednu ženu dokonce plival,“ popsal jeho nepochopitelné chování policejní mluvčí Richard Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Výtržník napadal lidi v metru. Policie ČR

Ženy se naštěstí zastal neznámý cestující, útočníka ve stanici Křižíkova vystrčil ze soupravy. Ten si hned začal vybíjet vztek na dveřích vagonu, které se zavřely - mlátil do nich pěstí a snažil se je vykopnout. „Ve chvíli, kdy metro odjelo, napadl dalšího muže, kterého kopl do břicha, a dále hned zaútočil na druhého muže, který od agresora inkasoval úder do obličeje. Ten mu s největší pravděpodobností způsobil krvácivé zranění. Útočník pak nastoupil do přijíždějící soupravy a odjel do další stanice, kde na něj už čekali připravení policisté, kteří muže zadrželi,“ dodal mluvčí.

Muže policisté obvinili z výtržnictví, hrozí mu až tříleté vězení. Policisté ovšem hledají další poškozené, někteří z nich jsou zachyceni na kamerových záznamech. „V souvislosti s vyšetřováním žádáme všechny napadené, aby se přihlásili na tísňové lince 158, a stejně tak přivítáme jakékoliv informace, které by nás k poškozeným dovedly,“ uvedl Hrdina.

Fotogalerie
5 fotografií