Obžaloba se týká 39 skutků, kterých se Cimický podle státní zástupkyně Martiny Adámkové dopustil mezi lety 1979 a 2019. Podle obžaloby šlo především o pacientky Psychiatrické nemocnice Bohnice a klientky centra duševního zdraví Modrá laguna, které psychiatr otevřel v roce 1996 po odchodu z Bohnic. Žalobkyně tvrdí, že Cimický dívky osahával, líbal, s některými prováděl i jiné sexuální praktiky. Mezi poškozenými jsou také studentky, některým dívkám nebylo v dané době ani 18 let.

Adámková Cimického viní z 35 případů vydírání a čtyř znásilnění, různá právní kvalifikace souvisí se změnou trestního zákoníku v roce 2009. Požaduje pro něj tříleté vězení a zákaz vykonávání lékařské profese.

Cimický obžalobu popírá. V lednu při zahájení hlavního líčení odmítl, že by se dopustil znásilnění či jakéhokoliv sexuálního násilí nebo nátlaku. Řekl, že jeho jednání bylo vždy vedeno s cílem léčit pacienta. Kritizoval také postup policie k jeho současným i bývalým pacientům, byl podle něj necitlivý. Z dalších jednání se omluvil.

Video
Video se připravuje ...

Jan Cimický u soudu Blesk TV

Fotogalerie
46 fotografií